Jde o druh krátkozrnné japonské varianty rýže seté, která se pěstuje v Itálii. Obsahuje velké množství škrobu, proto rýže po uvaření hodně lepí, resp. zvenčí má kašovitou strukturu, ale vnitřek zrna zůstává pevný. Skvěle ji uplatníte při přípravě italského rizota, které má krémovitou polotekutou texturu, anebo při přípravě sladké mléčné rýže. Je třeba ji vařit ve velkém množstvím vody, protože ji ráda absorbuje. Dokáže si ale uchovat většinu škrobu.
Doba přípravy: cca 20 minut, dokud rýže není na skus
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu: Itálie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Související produkt
Rýže basmati parboiled
69 Kč / Kg
BIO Rýže basmati
129 Kč / Kg
Rýže dlouhozrnná parboiled
35 Kč / Kg
BIO Rýže jasmínová natural
94 Kč / Kg
Rýže kulatozrnná
47 Kč / Kg
Rýže jasmínová
59 Kč / Kg
BIO Rýže dlouhozrnná natural
85 Kč / Kg
Rýže ARBORIO
59 Kč / Kg