LowCarb Čokoláda bílá 45%

890 / Kg
Dostupnost: Skladem (2.09 Kg)
Kód: 1000000001273
+

Naše bílá čokoláda bez přidaných cukrů vás nadchne. Je sametově jemná s bohatou chutí kvalitního mléka. Krásně se rozpouští na jazyku. A to hlavní. Díky absenci cukru jí můžete mlsat bez výčitek.

SLOŽENÍ: kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sladidlo erythritol (20 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.

Zěmě původu čokolády: ČR
KAKAOVÉ MÁSLO: země původu Dominikánská republika

INFORMACE PRO ALERGIKY: Obsahuje alergen: mléko. Může obsahovat stopy skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ: Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.


Výživové údaje (100 g):
Energie 2208 kJ / 533 kcal
Tuky 54,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 33,0 g
Sacharidy 34,4 g * z toho cukerné alkoholy 20,0 g z toho cukry 14,0 g
Bílkoviny 12,4 g
Sůl 0,1 g
* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.

 

Jak chutná naše low carb bílá čokoláda?

"Bílá čokoláda není čokoláda." Slýcháme to často. Ale nenechte se zmást, není to pravda! To nejdůležitější, co dělá čokoládu čokoládou, je v naší bílé v požehnaném množství – kakaové máslo. Najdete ho v ní hned 45 % a větší množství byste napříč celým trhem těžko hledali. A pokud ano, dejte nám určitě vědět. Masově prodávané čokolády mají běžně hluboko pod třicet procent této suroviny. Jsou většinou nastaveny cukrem a mlékem. Není divu, kakaové máslo je velmi drahé. V naší bílé čokoládě naleznete tuto surovinu na prvním místě. Možná vás napadne, že nemůže být příliš zdravá, když obsahuje tolik tuku. Opak je pravdou. Kakaové máslo je jeden z nejhodnotnějších a nejvzácnějších tuků, který si můžete koupit. Obsahuje vysoké dávky antioxidantů. Snad žádný jich v sobě má víc.

Tento tuk je složen zejména z nenasycených mastných kyselin, které našemu zdraví prospívají. Zdravotní přínos konzumace bílé čokolády je v podstatě totožný jako u čokolád "hnědých".

Další důležitou složkou je kvalitní sušené plnotučné mléko. U něj jsme se rozhodli podpořit českou produkci a odebíráme mléko z mlékárny Hlinsko na Vysočině.

Cukr jsme nahradili přírodním sladidlem erythritol. Byla to jasná volba. Považujeme ho za nejlepší a velmi bezpečnou alternativu cukru. Bílá čokoláda se bohužel bez sladké složky neobejde. Byla by složena pouze z kakaového másla a sušeného mléka. 45 % kakaového másla je optimum a zároveň i maximum. Více ho dát nelze, jelikož by tuk při větším zastoupení začal chuťově dominovat, což není žádoucí. Kdybychom nepoužili sladidlo, tak by to znamenalo, že by čokoláda musela obsahovat 55 % sušeného mléka (tolik by chybělo do celku). Nepochutnali byste si. Chuť mléka by byla až moc intenzivní, řezalo by vás to krku.

Poměry jsme tedy dokonale vyvážili tak, abyste měli k dispocizi nejzdravější a nejchutnější formu bílé čokolády.

Do této bílé čokolády jsme přidali jeden podstatný prvek, který nemůže chybět. Pravou vanilku. Chuť čokolády příjemně zejmňuje a nádherně v ní voní.

A jak tedy chutná? Chuť mléka dominuje. Díky vysokému podílu kakaového másla je velmi jemná. Přírodní sladidlo erythritol má jednu specifickou vlastnost – má chladivý efekt. Do čokolády ho dáváme jen 20 %, takže tuto vlastnost ucítíte jen v náznaku. Díky ní je tato čokoláda i tak trochu osvěžující. Přírodní vanilka chuť příjemně zakulatí a ještě více zjemní.