BIO Čočka tmavozelená
BIO Čočka tmavozelená
Nejlepší luštěnina do salátů.
Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.
Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus.
Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Využití:
Polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
Kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
Rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
Salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
Placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
Zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
V omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
Do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Čočka tmavozelená, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Země původu: Kanada.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.