Řepkový olej LZS

75 / Kg
Dostupnost: Skladem (17.189 Kg)
Kód: 1000000004212
+

Řepkový olej, získaný šetrným způsobem lisování za studena si uchovává všechny cenné látky a přírodní vitamíny. Celkový obsah esenciálních mastných kyselin Omega-3 a Omega-6 je v téměř ideálním poměru 1:2. Vyniká lehkou oříškovou chutí. Je vhodný pro přípravu studené i teplé kuchyně, kromě fritování.

Složení:  100% řepkový olej nízkoerukový

Alergeny: neobsahuje

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 3760 kJ / 900 kcal

Tuky 100 g, z toho:

  • nasycené mastné kyseliny 8 g
  • mono-nenasycené mastné kyseliny 63 g
  • poly-nenasycené mastné kyseliny 29 g

Sacharidy 0 g

Bílkoviny 0 g

Vláknina 0 g

Sůl 0 g?

Skladování: Uchovávejte v suchu a na tmavém místě při pokojové teplotě. Chraňte před přímým slunečním světlem. 

Původ: ČR, Polabí

 

Dle nejnovějších poznatků a studií je za studena lisovaný řepkový olej výborným zdrojem omega-3 mastných kyselin. Díky vyváženému poměru Omega-6 a Omega-3 mastných kyselin přispívá konzumace řepkového oleje ke snižování a udržování hladiny cholesterolu v krvi. Je také neocenitelným zdrojem vitaminu E, který je velmi silným antioxidantem. Za studena lisovaný řepkový olej od nás je nízkoerukový, tzn. že má velmi nízký obsah kyseliny erukové. Kyselina eruková totiž rozhodně není výživově prospěšná. V minulosti tuto kyselinu řepkový olej obsahoval a neměl proto ty nejlepší výživové parametry. Již v 80. letech 20. stolení však byly vyšlechtěny nové bezerukové odrůdy. Nyní platí velmi přísné normy a řepkový olej může obsahovat maximálně 2 % této kyseliny.

Řepkový olej můžete používat i pro teplou kuchyni, neboť kvalitní řepkový olej od nás z Polabí má vysoký bod zakouření. Můžete jej tedy bez problémů využít při přípravě smažených a pečených pokrmů, při vaření omáček i pečení moučníků apod. Na klasické fritování však náš řepkový olej nedoporučujeme. Mohlo by dojít k přepálení oleje. Vyzkoušejte řepkový olej na smažení bramboráků, kterým dodává velmi jemnou oříškovou příchuť. Nebo na smažení palačinek a lívanců. Stačí velmi malé množství řepkového oleje, aby se těsto nepřichytávalo. Výborný je také při nakládání zeleniny, sýrů a masa na gril. Při smažení je důležité ohlídat teplotu, aby nedošlo k přepálení oleje a byly zachovány všechny nutričně prospěšné látky. Nechte se inspirovat recepty, které jsme pro vás připravili a které nám zasíláte. Ať už budete řepkový olej používat na smažení nebo jej přidáte do perníku či bábovky, budete příjemně překvapeni jeho jemnou chutí, a ještě prospějete svému zdraví.