Špaldové vločky celé

95 / Kg
Dostupnost: Skladem (0.464 Kg)
Kód: 1000000020915
+

Vločky špaldové celé

Špalda je druhem nešlechtěné pšenice a zároveň jedna z nejstarších obilovin světa. Vločky vznikají tak, že se lisuje její zrno. Špaldové vločky jsou vhodné do polévek, ale rovněž jako hlavní jídlo v podobě špaldové kaše nebo jako přísada do jogurtů.

Návod k přípravě: vařte 2 minuty v mléce nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. 1 porce je cca 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Složení: loupané špaldové zrno.

Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1377 kJ / 329 kcal; tuky: 1,7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 60,30 g; z toho cukry: 0,7 g; bílkoviny: 17 g; sůl: 0,1 g, vláknina 10 g.

Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu: ČR.